<body>

Ballum.info

de informatieve site over Ballum

Onderscheiding voor Ankie Blokker

29 april 2006
Het begon op 28 april 2006 voor Ankie eigenlijk heel normaal: optreden met muziekvereniging Forza Musica voor herberg 'de Zwaan' in Hollum. Niks aan de hand zou je zeggen….heel normaal voor Ankie….en dat dacht ze zelf ook! Maar niets was minder waar…want de Amelander die onderscheiden zou worden, en waar ze voor zouden moeten spelen, bleek Ankie zelf te zijn.! (knikkende knieën….O, …jeee..!)

Heel emotioneel was het moment waarop ze merkte zelf "het slachtoffer" te zijn. Ze werd door waarnemend burgemeester Lesterhuis naar binnen geroepen, waar tot haar verbazing een hele schare aan familieleden en bekenden zich al had verzameld. Uiteraard ontbraken ook de Hollumer Gromkes niet. Na een korte toespraak werden bij Ankie de versierselen opgespeld. Ze is vanaf nu Lid in de Orde van Oranje Nassau. Een onderscheiding die zeker bij Ankie op zijn plaats is. Ze heeft zich nl. al sinds jaar en dag op velerlei manieren voor de gemeenschap ingezet. Denk o.a. maar aan; stichting recreatie Ballum, bestuur Rabobank, actief lid van Forza Musica, 25 jaar organiste in de kerk, enz.

Aansluitend had de familie een leuke lunch geregeld in de Zwaan, en daarmee was het feest wel heel compleet voor de verbouwereerde Ankie. Hier bleek dat zowat iedereen in het complot zat. Het geheim was bij de familie in goede handen. Op de verjaardag van Ger Blokker, de avond voor de uitreiking, liet niemand iets merken. Het was een gezellige avond waar iedereen, behalve Ankie natuurlijk, zich tevens al enorm zat te verkneukelen i.v.m. de volgende dag.!
Inmiddels heeft Ankie al heel vele mooie reacties gehad, per post, mail of telefoon….En….ze zal op Koninginnedag met terechte trots haar ereteken dragen….Dat wordt alweer een dag om niet te vergeten…Gefeliciteerd.!

Een lintje voor Ids Polet

28 april 2006


Het heeft Hare Majesteit behaagd.....

Vandaag, vrijdag 28 april 2006, zal heel erg lang een onvergetelijke dag blijven voor Ids Polet en zijn echtgenote Tjerkje. Da's ook niet verwonderlijk als je weet dat Ids op deze dag koninklijk is onderscheiden. Hij is voortaan Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Op de foto links krijgt de nog verbaasd lachende Ids de bijbehorende versierselen opgespeld door waarnemend burgemeester van Ameland(was hier trouwens al eens eerder burgemeester) Hans Lesterhuis.

Al ruim voordat Ids, geheel zonder enig vermoeden vanochtend om een uur of tien het Juttersmuseum te Buren binnenstapte, waren er reeds tal van familieleden, vrienden en bekenden in het museum samengekomen. Allen waren kort tevoren op de hoogte gebracht, en waren uiteraard graag bereid de plechtigheid bij te wonen. Ook Tjerkje, de vrouw van Ids , zat in het complot. Zij moest er immers voor zorgen dat Ids ook op tijd in het museum zou arriveren. "Nog een hele toer", aldus Tjerkje, "want een Amelands kwartierke zit er zo maar tussen."

De burgemeester had een prachtige speech voorbereid. Het was zelfs geheel handgeschreven omdat de printer hem in de steek had gelaten. Een hele serie vrijwilligers-activiteiten van Ids passeerde de revue. Op vele gebieden heeft Ids zich ingezet op maatschappelijk terein: onderwijs, de agrarische sector, begrafenisvereniging, kerkelijk leven, afijn te veel om op te noemen. Een verdiende onderscheiding dus!

Een speech van Ids hebben we vandaag moeten missen, eigenlijk niet zoals we Ids kennen: altijd wel een praatje paraat. Maar vandaag was het toch even anders.....dit was wel echt even teveel; oprechte verbazing en emotie(Tjerkje ook!).

Ids en Tjerkje zullen vast nog heel lang er van kunnen na-genieten....samen met de familie....het is ze gegund! En Ids...???; ....hij zal met trots, op passende momenten, de versierselen dragen!

De SPEELBOERDERIJ Ballum

15 april 2006


Op goede vrijdag hebben Fabian en Annelies hun speelboerderij opengesteld voor publiek. Het heeft een hele inspanning gekost, maar eindelijk kunnen de kids naar hartelust genieten..!

De foto's van de eerste dag geven een kleine impressie van hetgeen men kan verwachten.

Door de entree komt men als eerste langs de balie/bar, waar wordt afgerekend, en waar tevens koffie en andere versnaperingen verkrijgbaar zijn. Alles wordt gekenmerkt door eenvoud en doelmatigheid.
Uitgevoerd in schitterende kleuren.

De in rustieke stijl bewaarde boerenschuur is voor de kinderen omgetoverd in een veilig, avontuurlijk speelparadijs. Met onder meer een geweldige glijbaan.

Een groot balkon is voor ouders /begeleiders gezellig ingericht. Men heeft er, onder het genot van een heerlijk kopje koffie, een mooi uitzicht op de zich vermakende kinderen.

De kinderen bevinden zich tijdens het spelen in een soort kooi, waarin ze zich eigenlijk niet kunnen bezeren tijdens het spelen.
De aaneengeschakelde kubusvormen herbergen tal van veschillende onderdelen. Zo is er een brandweer-glijpaal, een mini glijbaan, een spookhuis, kruiprollen, en nog veel meer.......

Ook aan de allerkleinsten is gedacht. Speciaal voor de peuters is er een heerlijk `kruipgedeelte`, uitgevoerd in zacht materiaal. Ook een afgeschermde ballenbak ontbreekt natuurlijk niet.

Ach..en alsof het niet genoeg is...er is ook een springkussen,....en de kids kunnen ook nog eens bouwen met supergroot Lego.. !
Er is een schitterende toiletgroep met een speciale ruimte om de allerkleinsten te verzorgen.
een mooie aanwinst voor ons dorp...
Kom gerust eens kijken, en verbaas uzelf. !

Voorjaar in Ballum


Onze bekende dorpsgenoot P.A. Nobel, ook wel algemeen bekend als P.A. heeft het weer zover...
Zijn zeer pittoreske schuur, aan de Camminghastraat 25 , is weer ingericht als kraamkamer voor zijn schapen . Inmiddels zijn de eerste lammeren geboren. Bij mooi weer staat de schuurdeur aan de Camminghastraat open, zodat voorbijgangers een blik in de schuur kunnen werpen.
Uiteraard is P.A. uitermate trots op de "gezinsuitbreiding". !
En met een beetje geluk is de geboorte van een lammetje "live"mee te maken.!