<body>

Ballum.info

de informatieve site over Ballum

Onderscheiding voor Ankie Blokker

Het begon op 28 april 2006 voor Ankie eigenlijk heel normaal: optreden met muziekvereniging Forza Musica voor herberg 'de Zwaan' in Hollum. Niks aan de hand zou je zeggen….heel normaal voor Ankie….en dat dacht ze zelf ook! Maar niets was minder waar…want de Amelander die onderscheiden zou worden, en waar ze voor zouden moeten spelen, bleek Ankie zelf te zijn.! (knikkende knieën….O, …jeee..!)

Heel emotioneel was het moment waarop ze merkte zelf "het slachtoffer" te zijn. Ze werd door waarnemend burgemeester Lesterhuis naar binnen geroepen, waar tot haar verbazing een hele schare aan familieleden en bekenden zich al had verzameld. Uiteraard ontbraken ook de Hollumer Gromkes niet. Na een korte toespraak werden bij Ankie de versierselen opgespeld. Ze is vanaf nu Lid in de Orde van Oranje Nassau. Een onderscheiding die zeker bij Ankie op zijn plaats is. Ze heeft zich nl. al sinds jaar en dag op velerlei manieren voor de gemeenschap ingezet. Denk o.a. maar aan; stichting recreatie Ballum, bestuur Rabobank, actief lid van Forza Musica, 25 jaar organiste in de kerk, enz.

Aansluitend had de familie een leuke lunch geregeld in de Zwaan, en daarmee was het feest wel heel compleet voor de verbouwereerde Ankie. Hier bleek dat zowat iedereen in het complot zat. Het geheim was bij de familie in goede handen. Op de verjaardag van Ger Blokker, de avond voor de uitreiking, liet niemand iets merken. Het was een gezellige avond waar iedereen, behalve Ankie natuurlijk, zich tevens al enorm zat te verkneukelen i.v.m. de volgende dag.!
Inmiddels heeft Ankie al heel vele mooie reacties gehad, per post, mail of telefoon….En….ze zal op Koninginnedag met terechte trots haar ereteken dragen….Dat wordt alweer een dag om niet te vergeten…Gefeliciteerd.!
| Vorig artikel »
| Vorig artikel »
| Vorig artikel »
| Vorig artikel »
| Vorig artikel »
| Vorig artikel »